Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

11. 04. 2013. 11:46 >> 11:48

NA DAN PREMIJERE

Kina: Stop za "Đanga"

Posljednji film Kventina Tarantina "Đangova osveta" (Django Unchained), skinut sa bioskopskih repertoara u Kini prvog dana prikazivanja, uprkos višenedjeljnoj promociji i izbacivanju pojedinih scena, da bi taj film bio prihvatljiv za kinesko tržište.

Bioskopi širom Kine  izvijestili  su da im je naređeno da povuku film sa repertoara.

Zaposleni u dva bioskopa u Pekingu su izjavili da je naredba stigla od uvoznika - korporacije "Kina film", koja se pozvala na "tehničke probleme" u vezi sa "Đangovom osvetom", bez preciznih navoda o čemu je riječ. 

Iz "Đangove osvete" su, tvrdi se, izbačene neke scene nasilja, da bi film odobrila cenzura, koja je u Kini rigorozna.

Ipak i uz takav sistem cenzure, povlačenje filma prvog dana prikazivanja je neuobičajeno.

U filmu koji je osvojio "Oskara" za sporednu mušku ulogu (Kristof Valc) i scenario, glavne uloge igraju Leonardo Di Kaprio i Džejmi Foks.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније