Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

23. 04. 2013. 09:00   >>  09:00

FILMSKI FESTIVAL

Kim Novak počasna gošća u Kanu

Američka glumica Kim Novak,1965., okrenula je leđa Holivudu i napustila film da bi se posvetila slikarstvu. Nakon skoro 50 godina, biće počasna gošća na Kanskom festivalu.

 

Kim Novak, zvijezda Hičkokovog remek-djela "Vertigo" iz 1958. odbila je  da se povinuje strogim pravilima velikih američkih studija, i 1965. napustila film da bi se posvetila slikarstvu.

80. godišnja glumica će biti počasni gost specijalne projekcije povodom restauracije čuvenog Hičkokovog psihološkog trilera u kojem je njen partner bio Džejms Stjuart.

Kim Novak će prisustvovati i ceremoniji zatvaranja festivala, na kojoj će uručiti jednu od nagrada.

Među ulogama koje su je proslavile su uloga prostitutke velikog srca u filmu "Poljubi me, glupane" (1964) Bilija Vajldera, vještice u komediji "Zvono, knjiga i svijeća" (1958) i preljubnice u drami "Stranci kad se sretnemo" (1960), oba ostvarenja u režiji Ričarda Kvina.(AFP)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније