Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Beta ]

24. 08. 2015. 19:09   >>  18:59

DANSKA

Ukradena Rodenova bista u sred dana

Bronzana bista, djelo Ogista Rodena, ukradena je u sred dana iz jednog muzeja u Kopenhagenu, saopštili su u tom muzeju.

"Za sada nemamo nikakve naznake gdje se nalazi i istraga policije se nastavlja", rekao je portparol Gliptiotek muzeja u centru Kopenhagena Jakob Fibiger Andresen. Krađa se dogodila u julu.

On nije želio da govori o vrijednosti skulpture visine 25,5 centimetra "Čovjek sa slomljenim nosom" iz 1863. godine, ali danski mediji su je procijenili na oko 268.000 eura.

Slike nadzornih kamera od 16. jula pokazuju dva muškarca kako skidaju bistu sa nosača, stavljaju je u plastičnu kesu i zatim to sve stavljaju u drugu kesu i normalno izlaze hodajući u vrijeme kada je muzej bio otvoren za posjetioce.

Drugi video snimak nadzornih kamera pokazuje iste muškarce, nedjelju dana ranije, kako ulaze u muzej da deaktiviraju alarmni sistem.

Oni su došli u muzej da izvide situaciju oko nedjelju dana prije krađe (7. jula), rekao je za danski dnevnik Politiken jedan od istražitelja danske policije Ove Randrup.

Portparol muzeja rekao je da će oni koji su ukrali statuu imati problema da je odnesu negdje, jer je krađa prijavljena Interpolu i Europolu. Policija je takođe objavila detaljan opis dvojice muškaraca, i navela da su svijetlog tena i da izgledaju kao da su iz istočne Evrope. Jedan je nosio panama šešir, a drugi kačket.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније