Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

16. 09. 2015. 23:03 >> 22:52

KNJIŽEVNOST

Predavanje o Džonu Fanteu u Američkom uglu

Predavač Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju, Aleksandar Radoman, novi je gost kursa “Književnost i transformacije” u organizaciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK).

Radoman će predavanje održati 18. septembra u Američkom uglu, u 19 sati. Predavanje će biti posvećeno jednom od najznačajnijih pisaca američke književnosti, Džonu Fanteu. Kurs vodi književnik Vasko Raičević, a Radomanovo predavanje će biti otvoreno za javnost.

Aleksandar Radoman je rođen 1981. u Podgorici. Osnovnu školu završio je u Virpazaru, a gimnaziju u Podgorici. Završio je Filozofski fakultet u Nikšiću. Doktorant je filologije na Sveučilištu „Josipa Jurja Strossmayera“ u Osijeku. Saradnik je u nastavi i prodekan za nastavu Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju. Učestvovao je na desetak naučnih skupova i publikovao četrdesetak naučnih i stručnih radova u zemlji i regionu. Priredio je desetak i uredio četrdesetak izdanja objavljenih u Institutu za crnogorski jezik i jezikoslovlje „Vojislav P. Nikčević“, Institutu za crnogorski jezik i književnost i Fakultetu za crnogorski jezik i književnost. Predmet njegovog naučnog interesovanja je starija crnogorska književnost, posebno crnogorsko dramsko i prozno nasljeđe.

Član je redakcija u časopisima “Lingua Montenegrina” i “Quest”. Član je Matice crnogorske i Udruženja pozorišnih kritičara i teatrologa Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније