Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

29. 04. 2013. 10:09 >> 10:09

SVJETSKI DAN

Sjutra “Džez u podne”

Ministarstvo kulture u saradnji sa Nacionalnom komisijom za UNESCO organizovaće sjutra proslavu drugog Međunarodnog dana džeza, “Džez u podne”, čime će se Crna Gora ponovo uključiti u globalno obilježavanje ovog UNESCO praznika.

U Ministarstvu kulture biće održan koncert džez benda u sastavu: Šule Jovović, Ivan Marović, Stefan Pavićević, Zoran Ćetković i Blažo Tatar.

Nakon koncerta uslijediće radionica na kojoj će učestvovati oko 30 mladih crnogorskih džezera iz škola i muzičkih institucija. 

„Ove godine poziv za učešće u proslavi Međunarodnog dana džeza upućen je svim muzičkim institucijama i školama, kao i radio emiterima da shodno svojim mogućnostima obilježe ovaj međunarodni muzički praznik i na taj način daju doprinos globalnoj proslavi“, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Međunarodni dan džeza – 30. april, ustanovljen je kako bi se promovisale vrijednosti džeza kao univerzalnog sredstva u jačanju saradnje među ljudima, izgradnji dijaloga i povezivanju različitih kultura u harmoničnu cjelinu.

Domaćin ovogodišnje centralne UNESCO proslave Međunarodnog dana džeza biće Istanbul, koji će ugostiti Herbija Henkoka u Crkvi Svete Irene, a biće održani i brojni koncerti, filmske projekcije, muzičke radionice za studente.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније