Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

02. 05. 2013. 15:55 >> 15:55

NAUČNA FANTASTIKA

Krisu Beketu nagrada "Artur Klark"

Britanski socijalni radnik Kris Beket , pobijedio najbolje savremene pisce naučne fantastike, slavne autore Kima Stenlija Robinsona i Kena MekLeoda, u finalu nagrade "Artur Klark", koja se dodjeljuje za najbolji roman u toj oblasti.

 

Prije njega nagradu su osvojili Margaret Atvud, Čajna Mjevil i Kristofer Prist.

Za svoj drugi roman, nazvan 'Dark Eden', priču o stranoj planeti Eden, gdje se dvoje incestuoznih potomaka, 'nasukanih' astronauta sa zemlje, bore za preživljavanje, dobio je prestižnu nagradu za najbolju naučno fantastičnu prozu.

Sudeći po opisu, nagrađeni roman 'omotao je suptilnu i savremenu narativnu liniju oko jezgra klasičnog naučno fantastičnog koncepta'.

"Dark Eden" vješto spaja bogat i inventivan raspon bioloških i socioloških spekulacija o budućnosti. Beket vas zbilja uvlači u likove i natjera vas da ih zavolite. Oni su odvojeni od Zemlje svjetlosnim godinama putovanja i nikad nijesu zapravo upoznali kraj iz kog potiču. To je divna knjiga i zaslužena nagrada za Krisa Beketa', rekao je predsjednik ovogodišnjeg žirija Endrju M. Batler.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније