Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

03. 05. 2013. 12:10 >> 12:20

NAKON 20 GODINA

Murakami konačno pred publikom

Haruki Murakami bi uskoro, nakon skoro 20 godina, trebalo da se pojavi u Japanu, na javnom književnom seminaru, na kom će biti predstavljena nova japanska književna nagrada.

 

Haruki Murakami je u japanskoj javnosti posljednjii put nastupio još 1995., nakon katastrofalnog zemljotresa u Kobeu, koji je ostavio razaranje i mnogo žrtava iza sebe.

Otad se, vjerovatno najpoznatiji japanski savremeni pisac nije mogao  vidjeti u tamošnjoj javnosti, ali je zato napisao seriju  uspješnih romana, od kojih je najsvježiji  ep '1Q84'. 

Murakami i dalje neumorno piše, pa je sredinom aprila u Japanu objavljen njegov najnoviji roman 'Shikisai wo Motanai Tasaki Tsukuru to Kare no Junrei no Toshi', koji još čeka engleski prevod.

Književna nagrada koju je Murakami odlučio da podrži nazvana je po njegovom pokojnom prijatelju Hajau Kavaiju, poznatom japanskom kliničkom psihologu. Tim povodom Murakami  će gostovati na književnoj večeri u Kjotou ovog mjeseca.

Organizatori najavljuju veliku gužvu, jer će brojni obožavaoci konačno imati priliku da svog omiljenog pisca vide uživo. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније