Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

06. 05. 2013. 16:54   >>  16:58

GALERIJA DADO

Izložba Ivana Šukovića na Cetinju

Izložba radova Ivana Šukovića „Ostaci života – neupadljivi prikazi“ biće otvorena u petak u 19 sati u ateljeu Dado na Cetinju.

Izložba tretira međuprostore i međuvremena kao neupadljive prikaze, koji predstavljaju inkarnaciju temeljnog razdora u porodičnim odnosima, nastalih po uzoru na dramu „Šest lica traži pisca“ Luiđija Pirandela. Dramu, koja se bavi dvostrukim značenjem prostora i vremena, njegovim skrivenim smislom, „interpretira“ hičkokijanski junak, „čovjek koji je previše znao“. Otac, kao provokator radnje, blokira život drugih, vraća lošu prošlost i spriječava dobru budućnost. Koncept rada postavlja ključno pitanje: da li su u životu, u svakoj priči, kao i u samoj istoriji najintrigantnije činjenice ili oni međuprostori i međuvremena – zavučeni između njih, te što čini bespredmetni prostor i sa čime se suočavamo u tišini između pitanja i odgovora, u jazu između slike i zvuka, između gutljaja i kašike.

Ivan Šuković je rođen 1981. godine u Titogradu, SFRJ. Magistrirao je na odsjeku Digitalne umjetnosti (Fakultet za medije i komunikacije, Beograd) i diplomirao književnost na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Angažovan je kao organizator umjetničkih aktivnosti u podgoričkoj galeriji „Pizana“. Umjetnički je direktor na programima u NVO „Punkt“ i saradnik na časopisu za digitalnu umjetnost „Propeler“.

 

Milena Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније