Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

07. 05. 2013. 11:34 >> 11:36

STOKHOLM

VIDEO: ABBA dobila muzej

Danas se u prijestonici Švedske, otvara muzej u čast grupe ABBA. U njemu će biti izloženi instrumenti, memorabilija, kao i razni rekviziti, uključujući i helikopter sa omota albuma "Dolazak", zvjezdolika gitara i blještavi kostimi koje je bend nosio u danima slave.

 

Posjetioci će moći i da pjevaju "zajedno" sa "Abbom", a društvo će im praviti hologrami članova grupe. Ipak, Bjorn Ulvaeus odbacio je spekulacije da bi slavni bend mogao da se vrati na scenu za ovu svečanu priliku. 

"U Muzeju možete da nas vidite zajedno i na sceni. To je najbliže našem povratku što ćete moći da vidite," rekao je jedan od osnivača benda. 

U Muzeju se nalazi i disko podijum iz sedamdesetih, gdje posjetioci mogu da se podsjete ili da probaju hit pokrete iz epohe, prostor za audiciju za petog člana "Abbe", a imaće i priliku da sjednu u helikopter s "Arrival-a".

Novi muzej ima punu podršku grupe, a Bjorn je pomagao u finalnim pripremama sa "insajderskim informacija" koje je davao preko 50 zaposlenih u muzeju.

U Muzeju posjetioci mogu da vide i Švedsku dvoranu slavnih, kao i izložbu koja hronološki prati razvoj švedske pop muzike. 

"Abba" je tokom svoje karijere prodala više od 400 miliona albuma širom svijeta, a film sa njihovim hitovima "Mamma Mia!" je najuspješniji muzički film u istoriji. Preko 50 miliona ljudi je vidjelo pozorišnu verziju "Mamma Mia!".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније