Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 05. 2013. 22:12   >>  22:13

STIŽE 14. MAJA

VIDEO: Den Braun u Danteovom „Paklu“

Pisac bestselera „Da Vinčijev kod“, „Anđeli i demoni“ i „Izgubljeni simbol“ će 14. maja izdati i četvrti roman sa Robertom Langdonom u glavnoj ulozi.

Roman „Inferno“ će se naslanjati na radnju prethodna tri ostvarenja, a inspiracija slavnom književniku za novu knjigu je istoimena poema Dantea Aligijerija, koja označava pakao i sa njom Dante čitaoce i uvodi u svoje remek-djelo „Božanstvena komedija“.

Poema „Inferno“ (Pakao) počinje tako što se autor izgubio u mračnoj šumi i biva napadnut od alegorijskih sila tame i duhovne nevolje. Prvo ga napada panter (požuda), zatim lav (oholost) i na kraju vučica (pohlepa). Njega spasava Vergilije poslat od strane Beatriče, a nakon toga Dante i Vergilije ulaze u pakao...

„Kao student sam čitao Dantea, ali tek nedavno sam shvatio koliki je njegov uticaj i danas. Veoma se radujem što ću čitaoce povesti na novo uzbudljivo putovanje u Danteov misteriozni svijet protkan kodovima, simboilima i tajnim prolazima“, izjavio je Braun, a prenosi Bi-Bi-Si.

Braun je prodao milione kopija svojih romana širom svijeta, a knjige „Da Vinčijev kod“ i „Anđeli i demoni“ su ekranizovanje sa Tomom Henksom u ulozi Roberta. Pregovori za snimanje filma po njegovom trećem romanu „Izgubljeni simbol“ su u toku.

„Inferno“ će 14. maja prvo biti objavljen u Velikoj Britaniji.

(mondo.rs)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније