Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

15. 05. 2013. 14:59 >> 15:00

„INSPIRACIJA MEDITERAN”

Radionica: Reciklirana plastika u umjetnosti

Trodnevna radionica za talentovane učenike cetnjskih osnovnih i srednjih škola, kao drugi dio projekta „Inspiracija Mediteran”, počela je danas na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju.

Prodekan za nastavu na FLU, slikar Draško Dragaš, kaže da se radionice sastoje iz toga da se plastika, koja se inače baca, reciklira i da se od nje stvaraju novi predmeti koji će u perspektivi služiti na Likovnoj akademiji za stvaranje umjetničkih djela.

„Sav potreban materijal za radionice obezbijedila je društveno odgovorna firma „Deponija” iz Podgorice“,naglasio je Dragaš.  

Savjetnik u Ministarstvu kulture Boris Abramović ukazuje da je riječ o projektu koji Ministarstvo kulture realizuje u okviru programa saradnje sa međunarodnom Fondacijom „Ana Lind“ iz Aleksandrije a koji podrazumijeva učešće velikog broja talentovanih osnovaca, srednjoškolaca i mladih ljudi iz nekoliko crnogorskih gradova.

„Ovog puta na Cetinju imamo trodnevnu radionicu koja podrazumijeva zajednički rad više od 20 učenika na reciklaži plastike i izradi art objekata i umjetničkih predmeta od recikliranih sirovina“, rekao je Abramović i dodao da će rezultati radionice biti predstavljeni 17. maja u Dvorskom parku u Prijestonici, kroz instalaciju koju priprema mentor radionice Igor Rakčević.

Radionica na Cetinju je nastavak umjetničkih radionica koje su prije par mjeseci organizovali Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma i „Marin Barleti Univerzitet“ iz Tirane, sa partnerima NVO Zona Kulture iz Crne Gore i „Deliart Association“ iz Albanije.

Krajem maja, projekat će biti nastavljanen u Podgorici, gdje će u Perjaničkom domu biti organizovana radionica za tamošnje učenike.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore
   

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније