Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

24. 05. 2016. 11:02 >> 10:45

U ISTRI

Kastel na međunarodnom pjesničkom festivalu

Peti međunarodni pjesnički festival "More na dlanu" održaće se od 26. do 28. maja u tri istarska grada – Puli, Rovinju i Pazinu u organizaciji Kulture snova iz Zagreba. U okviru festivalskog programa biće promovisana antologija poezije o moru "U pjeni stihova", koju čine pjesnici s prostora bivše Jugoslavije i Evrope.

Uz omaž nedavno preminulom bosansko-hercegovačkom pjesniku Admiralu Mahiću, dio programa biće posvećen romskoj kulturi.

U tom svojevrsnom libru posvećenom tradiciji, ljepoti i civilizacijskim dubinama mediteranskog mora kao neprikosnovenog simbola multikulturalizma, zajedništva i (po)etičnosti, zastupljeni su i stihovi crnogorskog pjesnika Borisa Jovanovića Kastela.

Ta i slične književne manifestacije imaju za cilj izravno povezivanje književnika na postjugoslovenskom prostoru, unaprijeđenje njihove saradnje i stvaranje boljih uslova za valorizaciju književnih vrijednosti u vremenu globalnih materijalističkih trendova.

"Festival ima za cilj širenje prijateljstva, mira i tolerancije među narodima", rekao je hrvatski književnik i režiser, direktor festivala, Zdravko Odorčić.



Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније