Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

21. 05. 2013. 11:29   >>  11:30

POČAST

Papa Franjo dobio prvu statuu

Prva statua pape Franja otkrivena je u polju krompira u selu Ćićano (Cicciano) nedaleko od Napulja u Italiji, kojom je papi na neobičan način ukazana počast, s obzirom da su njegovi preci bili farmeri u sjevernoj Italiji.

 

Italijanski glumac Barbato De Stefano, koji je rođen u selu Ćićano, statuu će zvanično predstaviti narednog mjeseca.

"Skromnost je najveće blago koje posjeduje moje selo, odnosno zajednica gdje sam rođen i odrastao", kazao je De Stefano, i dodao da ga papina skromnost kojom osvaja srca ljudi oduševljava.

Osim statue, oslikana je i pozdaina - balkon Bazilike Svetog Petra, gdje je papa stao nakon što je izabran za poglavara Rimokatoličke crkve.

Podsjećamo, 76-godišnji Horhe Mario Bergoljo, prije nego što je izabran za papu, bio je kardinal u Buenos Airesu u Argentini. Njegovi roditelji, kao i brojni Italijani, emigrirali su u Argentinu između Prvog i Drugog svjetskog rata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније