Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Izvor: B92; Objava: I.P. ]

06. 07. 2016. 10:08 >> 09:49

"DVIJE GLAVE I DJEVOJKA"

Rambo u operi Isidore Žebeljan

Publiku u regionu već od 8. jula očekuje novo igranje opere Isidore Žebeljan "Dvije glave i djevojka" i to sa poznatim muzičarom Rambom Amadeusom u jednoj od uloga.

Publika na Paliću, u Budvi, Herceg Novom i na Brionima, vidjeće Ramba Amadeusa u specijalnoj ulozi proroka u komičnoj operi - bajci u jednom činu "Dvije glave i djevojka", prema indijskoj legendi. 

Rambo Amadeus će se na sceni naći 8. jula na Paliću, 12. i 13. u Budvi, 15. jula u Herceg Nova, dok će ga publika na Brionima u Hrvatskoj videti 18. jula. Produkciju potpisuju Narodno pozorište Subotica, Grad teatar Budva i Ulysses Teatar Brijuni, a u Herceg Novom, ovaj spektakl, održaće se na Kanli kuli pod pokroviteljstvom Turističke ogranizacije Herceg Novog. 

Libreto potpisuje Borislav Čičovački, režiju Boris Liješević, a uloge tumače : Miša Janketić, Aneta Ilić (sopran), Vasa Stajkić (bariton), Nebojša Babić (bariton), Katarina Jovanović (sopran), Frank van der Brink (solo klarinet iz Holandije) i Milovan Filipović.

Dirigentska palica, koju će pomno pratiti članovi Žebeljan orkestra, biće u rukama Premila Petrovića. Ovo djelo, italijanska kritika je opisala kao živo, originalno i koje odudara u potpunosti od onog suvišne uljudnog akademizma kojim je opterećen savremeni muzički teatar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније