Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

25. 05. 2013. 13:31   >>  13:31

LJUTI NA AUTORA

"Inferno" izazvao bijes Filipinaca

I pored brojnih fanova koji su s nestrpljenjem pohrlili u knjižare odmah po objavi romana "Inferno", novo djelo autora bestselera "Da Vinčijev kod" i "Anđeli i demoni" Den Brauna, izazvalo je ljutnju kod stanovnike Manile, prijestonice Filipina.

'Inferno', četvrta knjiga Braunovog serijala u kojem je glavni lik univerzitetski profesor vjerske ikonologije i simbologije Robert Langdon, razljutila je stanovnike Manile.

U svojoj posljednjoj knjizi Braun je glavni grad Filipina uporedio sa vratima pakla i opisao nepodnošljivo zagađenje i prenaseljenost tog grada, kao i kriminal i zastrašujuću dječju prostituciju na ulicama.

Povodom takvog pisanja u knjizi oglasio se aktualni predsjednik Gradske službe za razvoj u Manili Francis Tolentino.

U otvorenom pismu autoru romana Denu Braunu izrazio je razočaranje pogrešnom slikom koju autor ima o glavnom gradu Filipina, a koja bi mogla da ugrozi ugled te atraktivne turističke destinacije.

"Nezadovoljni smo što je u romanu Manila mjesto i uzrok sloma jedne od glavnih junakinja, kao i razlog zbog kojeg je izgubila vjeru u čovječanstvo", napisao je Tolentino, koji je dodao da, umjesto u pakao, prijestolnica Filipina sličnija ulasku u raj.

Braunn još uvjek nije objavio reakciju na Tolentinovo pismo.

Uprkos podijeljenim kritikama, roman 'Inferno' jedan je od najprodavanijih u Britaniji, a već u prvih sedam dana nakon objavljivanja prodan je u približno 230 hiljada primjeraka.

(Tportal)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније