Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R.

08. 08. 2016. 17:22 >> 17:03

OD 13.AVGUSTA

Izložba Milutina Obradovića u Tivtu

Izložba crnogorskog akademskog slikara Milutina Obradovića pod nazivom “Dodir za ljubav” biće predstavljena posjetiocima galerije ljetnjikovca Buca u Tivtu od 13. avgusta do 1. septembra.

Milutin Obradović je slikar jakog kolorita na čijim djelima se osjeća izuzetna emotivna strast koja sublimira vrlo jasnu vezu forme i kolorita kojom taj umjetnik majstorski vlada.

Na platnima Milutina Obradovića čest motiv je konj sa naglašenim portretom. Ta figuracija prepuna je simbola vrlo jakog i bogatog kolorita.

Istoričari umjetnosti kao i likovni kritičari "Dodir za ljubav"  svrstali su u najinovativniju i najcjelovitiju izložbu u protekloj godini u Crnoj Gori i okruženju.

Milutin Obradović je rođen 1979. u Bijelom Polju. Diplomirao je 2002. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju.

Izlozba "Dodir za ljubav" u galeriji ljetnjikovca Buca svečano će otvoriti pjesnikinja i novinarka Dragana Mrkić u subotu 13. avgusta u 21 sat.

Organizatori su Centar za kulturu Tivat i galerija ljetnjikovca Buca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније