Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: P.R.

28. 08. 2016. 18:19 >> 17:58

NIŠKI FESTIVAL

"Hrastovi" izazvali veliko interesovanje

Višestruko nagrađivani dokumentarni film "Visoki Hrastovi", scenariste i reditelja Radoslava T. Stanišića, u proizvodnji RTCG, prikazan je u pratećem programu na ovogodišnjem 51. filmskom festivalu u Nišu – festival glumačkih ostvarenja, održanom od 20. do 26. avgusta.

"Visoki hrastovi" su na niškom festivalu, najstarijem i jednom od najboljih filmskih festivala u ovom dijelu jugoistočne Evrope, bili jedini predstavnik iz Crne Gore.

U okviru festivala u "Deli Centru", predstavljena je i knjiga "Hrastovi koje ne obaraju Ratko Đurović – Velimir Stojanović", autora Radoslava T. Stanišića.

O knjizi su govorili: Dejan Dabić - filmski kritičar i selektor festivala, magistar dramskih nauka Vladimir Marjanović i autor Stanišić.

Zaključak je Dabića poslije održane proromocije da su film i knjiga izazvali veliko interesovanje kod publike i kod filmskih stvaralaca, pogotovo starije generacije, koje su zahvalne Ratku Đuroviću i Velju Stojanoviću za njihov nemjerljiv doprinos u utemeljivanju filmskog izraza na našim prostorima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније