Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

01. 09. 2016. 14:11 >> 14:20
2

PRESTIŽNA NAGRADA

Derkač i Bjelić dobitnice "Rista Ratkovića"

Žiri 46. Ratkovićevih večeri poezije odlučio je da ovogodišnju prestižnu nagradu, koja nosi ime prvog crnogorskog romanopisca, ravnopravno podijele Lana Derkač iz Zagreba i Tatjana Bjelić iz Banjaluke.

Kuriozitet ovogodišnje manifestacije je to što se po prvi put nagrada dodjeljuje književnicama. Obrazlažući odluku, predsjednik žirija Mladen Lompar  rekao je da autorke izdvaja dobar stil, ozbiljna i velika poezija, javlja TVCG.

U konkurencij za glavnu nagradu bilo je 38 knjiga i 16 rukopisa.

Žiri je ocijenio da su zbirke "Posvjanje neba" i "Karta više za pikerski trans" veoma kvalietne i zaslužuju nagradu Risto Ratković.

Kako javlja Radio Crne Gore, među 10 finalista subili Barbara Delać iz Kotora, Jovana Bojović iz Podgorice, Milica Milenković iz Srljiga, Natalija Jovanović iz Beograda, Emina Selimović iz Zenice, Emir Kapetanović iz Mostara, Jana Radojičić iz Golubovaca, Marija Dragnić iz Beograda, Enesa Mehmić iz Kopera i Ersan Muhović iz Novog Pazara.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније