Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.M.Lj.

29. 09. 2016. 23:44   >>  23:23 1

MUZIČKI FESTIVAL

Podgorički srednjoškolci na Festivalu u Italiji

Učenici Srednje muzičke škole „Vasa Pavić“ učestvovali su na Muzičkom festivalu mladih Mediterana u Forliju u Italiji. Šest učenika položilo je audiciju za učešće na tom festivalu u okviru Ljetnjih majstorskih kurseva koji su održani u Prizrenu od 12. do 16. jula.

 

“U pratnji profesorice Zorane Latković na Festivalu su učestvovali učenici Neda Stojkanović (violina), Teodora Ćalić (viola), Slađana Raičević (solo pjevanje), Ivan Kaljević (harmonika), Vasilije Vujadinović (klarinet) i Sari Šaćiri (violončelo)”, navodi se u saopštenju.

Festival se sastojao iz  dva segmenta: majstorski kursevi i koncerti.

“Nakon tri dana cjelodnevnih priprema u muzičkoj školi „Anđelo Mazini“, priređena su četiri koncerta: 8. i 9. septembra koncert solista i svih kamernih ansambala u koncertnoj sali škole, 10. i 11. septembra koncert tri kamerna ansambla i simfonijskog orkestra. Koncerti su se održali na velikoj sceni pozorišta, u mjestu San Sofia nedaleko od Forlija, i u nekadašnjoj katedrali, današnjem auditorijumu San Đakomo, u Forliju”, saopšteno je iz Srednje muzičke škole.

Svi koncerti su bili dobro posjećeni.

“Organizator festivala kao i direktor muzičke škole su izrazili veliku zahvalnost našoj školi na saradnji i zadovoljstvo nivoom pokazanog znanja i umijeća naših učenika. Svim učesnicima festivala su dodijeljene diplome o učešću”, navodi se u saopštenju.

Majstorske kurseve u Prizrenu i Muzički Festival mladih Mediterana je organizovala NVO IPSIA (Instituto Pace Sviluppo Innovazione Acli) iz Italije u okviru projekta „Muzika, most među ljudima-muzičke škole za mir“ u saradnji s partnerskim školama iz Italije  i zemalja Balkana: Crna Gora, Srbija, Makedonija, Kosovo, Albanija, Slovenija.

Projekat je finansijski podržan od Evropskog fonda ERASMUS+.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније