Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

31. 05. 2013. 13:21 >> 13:23

KONCERT

Bečka Filharmonija na kiši

Zbog kiše i hladnog vremena samo oko 15.000 ljubitelja muzike okupilo se u parku dvorca Šenbrun, gdje je Bečka Filharmonija održala deseti ljetnji koncert .Čuvenu muzičku manifestaciju, kada je vrijeme lijepo, obično prati 100.000 ljudi.

 

Česti pljusak uticao je na raspoloženje ljubitelja muzike u dvorcu „Šenbrun”, za razliku onih pred malim ekranima koji su mogli da uživaju u zvucima klasične muzike i lijepim kadrovima.

Pred kraj koncerta je sam dirigent šaljivo konstatovao „čudo da ste još sa nama”, pošto kiša nije prestajala, a ipak su neki parovi igrali valcer.

"Ljetnji koncert  ličio je više na zimski nastup", rekao je je direktor Filharmonije Klemens Helsberg.

On je naglasio da je „ljetnji koncert“ očigledno samo radni naslov, podsjećajući da je u prvoj deceniji nastup bio održan samo tri puta pod dobrim vremenskim uslovima.

Koncertom je dirigovao Lorin Mazel, koji je prvi put, nakon jedanaest Novogodišnjih koncerata, stao za dirigentski pult ljetnjeg nastupa.

Inače, koncert je bio posvećen kompozitorima Rihardu Vagneru i Đuzepeu Verdiju, koji su rođeni prije 200 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније