Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

11. 10. 2016. 11:27 >> 11:05
2

"VELIKO FINALE"

Lepetić: Značajan dan za HN i CG

Delegacija Herceg Novog danas putuje u Brisel, gdje će u četvrtak, 13. oktobra održati usmenu prezentaciju druge knjige projekta Herceg Novi 2021 pred članovima Žirija Evropske komisije.

Delegaciju predvodi predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović, a čine je i sekretarka za kulturu Opštine, Tamara Lepetić, savjetnica predsjednice i koordinatorka projekta Nataša Martić, predstavnici lokalnog tima koji je uključen u projekat, arhitekte Vuk Čvoro i Srđan Marlović, ispred NVO sektora Kristina Milatović i Jana Mračević, Nebojša Mandić, zadužen za komunikacije, kao i članovi ekspertskog tima Aleksandar Peković i Marko Maršičević.

"Tim je pojačan poznatim kreativcima iz regiona koji su na razne načine povezani sa Herceg Novim i osjećaju ga kao svoj - programska direktorka Biljana Srbljanović, arhitektica Dijana Vučinić i umjetnički direktor Darko Brlek. Tim koji ispred projekta danas ide u Brisel da predstavlja naš grad, regiju, zemlju i šire – cijeli region čiji su nas predstavnici podržali, i da brani projekat iza kojeg svi stojimo", saopštila je sekretarka za kulturu Opštine, Tamara Lepetić.

Ona je istakla da je ovo veliki dan za Herceg Novi, Boku Kotorsku, ali i cijelu Crnu Goru.

"Prvi put u istoriji igramo evropsko finale u nadmetanju za titulu, ne samo u oblasti kulture, već i mnogo šire. Postigli smo ogroman uspjeh. Kao ravnopravni izašli smo na tržište od 500 miliona ljudi", kazala je Lepetić.

Ona je poručila da vjeruju u svoj ambiciozan i realan koncept.

"Svjesni smo ogromne odgovornosti. Znamo da Herceg Novi ima sve argumente da bude prijestonica evropske kulture i daćemo sebe da ostvarimo pobjedu koja nam je nadomak ruke. Jer Novi smo svi mi", naglasila je Lepetić.

Sekretarka Sekratarijata za kulturu Herceg Novog je ocijenila da je do sada urađen odličan posao.

"To je rezultiralo da projekat pokrenut i usvojen na lokalnom nivou snažno podrže Vlada Crne Gore, predsjednik države, opštine Kotor, Tivat, Budva, Bar, Ulcinj, Prijestonica Cetinje i Glavni grad Podgorica, kao i gradovi regiona i Evrope i brojni istaknuti pojedinci. Široka podrška koju imamo najvažniji nam je oslonac. Već sada mi znamo da smo na dobitku. Postigli smo mnogo - imenovan je lokalni Savjet za kulturu, osnovan Sekretarijat za kulturu, usvojene su smjernice kulturne strategije koje je sačinio lokalni tim eksperata. I želim naglasiti – ujedinili smo se. Herceg Novi, Boka i Crna Gora jedno su u namjeri da osvojimo ovu titulu", istakla je Lepetić.

Ona je dodala da delegacija Herceg Novog u Brisel putuje puna entizijazma.

"Namjereni da Herecg Novi i Boku prikažemo u svojoj punoj ljepoti i potencijalu, kao mjesto pogodno za realizaciju najvećeg evropskog projekta u oblasti kulture, a zarad ukupne društvene transformacije i napretka", navela je sekretarka za kulturu Opštine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније