Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

05. 06. 2013. 09:03 >> 09:03

JUTJUB UNIŠTAVA MUZIKU

Pijanista Cimerman prekinuo koncert

Poljski pijanista svjetskog glasa Kristijan Cimerman nakratko je prekinuo koncert u njemačkom gradu Esenu, jer mu je zasmetalo što je neko iz publike snimao njegov nastup smartfonom.

 

56. godišnji virtuoz, poznat kao veliki perfekcionista i jedan od najvećih pijanista svoje generacije, držao je rijedak solistički koncert sa djelima Debisija, Bramsa i Šimanovskog u Filharmoničnoj dvorani u Esenu u okviru prestižnog klavirskog festivala Rur.

"Primijetio je neke osobe kako snimaju koncert na smartfonu. Mislimo da je u pitanju bio ajfon", kazala je portparolka festivala Anke Demirsoj.

"Zamolio ih je da prestanu da to rade, ali one su nastavile da snimaju. Tada je prekinuo recital i napustio binu", navela je ona.

Kada se, nekoliko minuta kasnije, Cimerman vratio na scenu, izvinio se ostatku publike i objasnio da je zbog ilegalnih video snimaka svojih nastupa, postavljenih na internetskim platformama, poput Jutjuba, izgubio nekoliko diskografskih ugovora.

"Diskografske kuće bi mi rekle: "Izvinite, ali to je već na Jutjubu", kazala je Demirsoj prenoseći Cimermanove reči.

"Jutjub uništava muziku", glasno je protestovao poljski pijanista prije nego što je nastavio sa recitalom.

Demirsoj je izjavila da obezbjeđenje nije uspjelo da uhvati krivce.

Kao i u većini koncertnih sala u svijetu, i u Filharmonijskoj dvorani u Esenu postoji striktna zabrana snimanja tokom koncerata, ali je tu meru veoma teško sprovesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније