Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

05. 06. 2013. 15:12   >>  15:14

VIOLINISTA

Nemanji Raduloviću počasni doktorat

Svjetski poznati violinista Nemanja Radulović (28) postao je počasni doktor Univeziteta u Nišu.

 

Odluku o prestižnom priznanju donio je Senat niškog Univerziteta na prijedlog Fakuleta umjentosti zbog doprinosa afirmaciji ovih institucija u akademskim i umjetničkim krugovima širom svijeta, a diplomu talentovanom umjetniku uručio je rektor Univerziteta Dragan Antić.

"Jako sam ponosan što sam Nišlija i što ovu nagradu poslije 20 godina življenja po drugim gradovima i državama primam ovdje u Nišu. Umjetnost je moj život. Ja gledam na život sa ljepše strane, a muzika i umjetnost mi do omogućuju, kao i svi ljudi koji su u mene vjerovali i koji su pomogli mojoj porodici na mom muzičkom putu. Nadam se da ću da opravdam ovu nagradu u najboljem svjetlu", rekao je Radulović, poslije dodjeljivanja nagrade, prenosi portal "Blic".

Dekan fakulteta umjentosti u Nišu Suzana Kostić podsjetila je da je Radulović održao preko 1.000 koncerata i da godišnje nastupi po 120 puta sa najpoznatijim muzičarima. 

Nemanja Radulović je školovanje započeo u Nišu, a nastavio ga na najprestižnijim evropskim konzervatorijumima. Još u vrijeme dok se kao muzičar formirao u klasi Dejana Mihailovića proglašen je za jednog od najtalentovanijih mladih violinista u Srbiji, a kao šenaestogodišnak već je imao 600 koncerata u zemlji i inostranstvu.

Sa 14 godina primljen je na prestižni konzervatorijum u Parizu, a Evropska asocijacija umjetničkih agenata proglasila ga je 2005.  "međunarodnim otkrićem godine”. Nastupao je sa najvećim evropskim, američkim i azijskim orkestrima u čuvenim evropskim salama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније