Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: B.V. [ Tanjug.rs ]

11. 12. 2016. 08:50 >> 09:04
1

POSLAO PORUKU

Dilan počastvovan, nije došao da primi 'Nobela'

Dobitnik Nobelove nagrade za literaturu Bob Dilan uputio je u subotu poruku kojom zahvaljuje Švedskoj akademiji što mu je dodijelila takvo priznanje, ističući da je "počastvovan", iako se nije pojavio na ceremoniji dodjele.

 

"Da mi je neko ikada rekao da imam i najmanju šansu da dobijem Nobelovu nagradu, pomislio bih da imam iste izglede za to kao i da se nađem na Mjesecu", navodi se u Dilanovoj poruci koju je pročitala američka ambasadorka u Švedskoj Azita Raji, prenosi AFP.

"Žao mi je što ne mogu da budem sa vama, ali molim vas znajte da sam duhom definitivno sa vama i počastvovan sam ovom prestižnom nagradom", naveo je Dilan.

Dilan je takođe zahvalio Švedskoj akademiji što mu je omogućila da svoje pjesme vidi kao literarna dela.

"Nijednom nijesam imao vremena da se zapitam: Da li su moje pjesme literatura?", kazao je Dilan.

"Zato se zahvaljujem Švedskoj akademiji na tome što je našla vremena da razmotri upravo to pitanje, kao i što je na njega dala tako veličanstven odgovor", navodi se u poruci slavnog muzičara.

On je dodao da "stvarno riječima ne može opisati" osjećaj što se priključio redovima prethodnih dobitnika kao što su Radjard Kipling, Džordž Bernard Šo i Alber Kami, prenosi AFP.

Čuvena rokerka Peti Smit otpjevala je na ceremoniji u Dilanovu čast njegov hit "A hard rain's gonna fall". Tokom pjesme je zaboravila stihove, ali to nije smetalo publici.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније