Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 06. 2013. 14:28 >> 14:28

VEČERAS

Obojeni program zatvara Underhill

Četvrti Telekom UnderhillFest biće zatvoren večeras koncertom benda “Obojeni program” na Stadionu malih sportova sa početkom u 22 časa.

Kultni novosadski bend “Obojeni program”, predvođen legendarnim Branislavom Babićem Kebrom, osnovan je 1980. i pionir je srpske alternativne rok scene. Bend je sve vrijeme insistirao na pronalaženju svog autentičnog, nezavisnog zvuka o čemu svjedoči i deveti album “Kako to misliš: mi”, koji je objavljen prošle godine i koji je naišao na odličan prijem kod publike.

Bend je poznat i po neobičnim imenima albuma, što je kasnije objašnjeno činjenicom da početna slova svih studijskih albuma formiraju akronim njihovog grada – Novi Sad.

Njihova prva ploča “Najvažnije je biti zdrav” izašla je tek 1990., nakon 10-ak godina postojanja grupe. “Obojeni program ostaće upamćeni i po tome što su jedan od prvih srpskih bendova koji se pojavio na evropskom MTV-ju, 1993. Njihov spot za pjesmu “981” emitovan je u MTV-jevoj poznatoj emisiji “120 minuta”. Jedini je bend sa ovih prostora koji je imao čast da bude prezentovan od Džona Pila u njegovim radio emisijama i na njegovoj plejlisti. Godine 2003. bend se pojavio kao predgrupa britanskom bendu “Placebo” na njihovom beogradskom koncertu.

Za 30-ak godina kroz bend je prošlo više desetina ljudi, a jedini član iz originalne postave benda je Kebra. Sadašnja postava pojačana je još jednom bas gitarom. Sastav danas čine Bebec i Ljuba na bas gitarama, Cina na bubnjevima i naravno vokal benda – Kebra.

Diskografija:

  • Najvažnije je biti zdrav (1990, Search & Enjoy)
  • Ovaj zid stoji krivo (1991, Tom Tom Music)
  • Verujem ti jer smo isti (1994, Metropolis)
  • Ili 5 minuta ispred tebe (1996, Tarcus)
  • Sva sreća general voli decu (1999, B92)
  • Ako nisam dobra, šta ćemo onda? (2002, UrbaNS)
  • Da li je to čovek ili je mašina? (2005, UrbaNS)
  • Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom (2009, exitmusic, hello bing lp)
  • Kako to misliš: mi? (2012, Exitmusic, Odličan Hrčak)
  • Prijatelju kočnice ti ne rade baš sve (1992, live, Sorabia)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније