Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R. [ klix.ba/Srna ]

03. 01. 2017. 14:28   >>  14:05 2

HITLEROVA KNJIGA

"Mein Kampf" bestseler u Njemačkoj

Prvo izdanje knjige Adolfa Hitlera "Mein Kampf" u Njemačkoj nakon Drugog svjetskog rata pokazalo se bestselerom i ide u šesto štampanje, saopštio je izdavač te knjige.

Institut za savremenu istoriju iz Minhena saopštio je da je 85.000 kopija knjige nacističkog vođe Adolfa Hitlera "planulo" sa polica od prvog štampanja u januaru.

Ovaj priznati institut tvrdi da se ovim ne promoviše ultradesničarska ideologija nego podstiče debata o porastu oštrih političkih pogleda u savremenom zapadnom društvu.

Organizovan je niz prezentacija i debata o knjizi "Mein Kampf" širom Njemačke i Evrope, što je omogućilo da se sagleda uticaj ovog djela na društvo, prenosi AFP.

"Ispostavilo se da je strah od toga da bi knjiga doprinijela promovisanju Hitlerove ideologije i služila u neonacističke propagandne svrhe potpuno neutemeljen", rekao je direktor instituta Andreas Virshing.

On je dodao da je "debata o Hitlerovom pogledu na svijet doprinijela da se sagledaju uzroci i posljedice totalitarnih ideologija u vrijeme kada desnica ponovo dobija na popularnosti".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније