Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

09. 02. 2013. 09:56   >>  09:55

NEOBIČNA SUDBINA

Mikelanđelova skulptura „ide na robiju“

Ni kriva ni dužna, nedovršena Mikelanđelova skulptura mora iza rešetaka, gdje će ostati do kraja radova renoviranja dvorca „Castello“.

Mikelanđelovu skulpturu „La Pieta Rondanini', na kojoj je renesansni majstor radio od 1552. do 1564., zadesila je prilično nesvakidašnja sudbina. 

Uprkos  slavi, “osuđena je“ na boravak u milanskom zatvoru „San Vittore“. Tamo će ostati do završetka radova obnove na dvorcu“ Sforzesco“ gdje je inače izložena. 

Čelnici grada Milana smatraju da će, osim sigurnosti koje mu je zagarantovano u zatvorskoj ustanovi, Mikelanđelovo remek-djelo, simbol patnje i milosti, imati i pozitivan uticaj na zatvorenike. 

Zatvor „San Vittore“  sagrađen je u 19. Vijeku.

Skulptura 'La Pieta Rondanini' biće smještena u središtu panoptikuma i biće vidljiva iz svih zatvorskih krila. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније