Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

11. 06. 2013. 09:18 >> 09:19

NEOBIČNA IZLOŽBA

VB: Galerija pod nebom

Čitava Velika Britanija sprema se za jedinstven umjetnički spektakl "Umjetnost svuda". Na 15 hiljada postera i bilborda po čitavoj zemlji, biće razmješteno 50 najboljih britanskih umjetničkih djela, s ciljem da se u njima uživa.

 

Projekt se naziva "Art Everywhere" (Umjetnost svuda) i osnova će mu biti želje građana, zato što će svaki Britanac dobiti priliku da izabere 100 slika koje želi da vidi na ulicama.

Projekat je ideja Ričarda Rida, suosnivača kompanije "Inosent drinks" (Innocent Drinks), a sve je krenulo od trenutka kada je u londonskoj podzemnoj željeznici ugledao nepoznatu sliku. Uz podršku svih većih muzeja uspio je da realizuje projekt koji će moći da se vidi na ulicama Velike Britanije od 10. do 25. avgustva.

"Art Everywhere" bi trebalo da nauči ljude da uživaju u umjetnosti. Rid se nada kako će prolaznici biti nadahnuti da posjećuju galerije, a djeca da od malih nogu nauče da razmišljaju o umjetnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније