Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

11. 06. 2013. 13:54   >>  13:55

67.DODJELA

VIDEO: Šest "Tonija" za "Kinky Boots"

Mjuzikl "Kinky Boots" osvojio je šest nagrada "Toni" (Tony), među kojima i one za najbolji mjuzikl i najboljeg kompozitora, koja je uručena pop zvijezdi Sindi Loper.

"Kinky Boots" je adaptacija britanskog filma o fabricii cipela koja, boreći se za opstanak odlučuje da proizvodi čizme za nastupe transvestita. Mjuzikl je u trku za "Toni" nagrade ušao s 13 nominacija, a nagrade je osvojio i u kategoriji orkestracije, koreografije, zvuka i najboljega glumca u mjuziklu koja je pripala Biliju Porteru.

Mjuzikl "Matilda" osvojio je četiri nagrade - za najbolju partituru, sporednoga glumca, rasvjetu i scenografiju, dok je obnova hita iz semdamdesetih "Pippin" osvojila nagrade za najbolju glavnu i sporednu glumicu, najbolju režiju i najbolju obnovu.

Najboljom predstavom proglašena je komedija Kristofera Duranga "Vanja i Sonja i Maša i Spike" inspirisana Čehovljevim dramama.

Najboljim glumcem u predstavi proglašen je Trejsi Lets za ulogu u obnovi drame "Ko se boji Virdžinije Vulf", koja je ujedno proglašena i najboljom ovosezonskom obnovom, dok je za najbolju glumicu proglađena Sisli Tajson za ulogu u predstavi "The Trip to Bountiful".

Pobjednike "Toni" nagrada bira 868 glasača, članova Brodvejske lige i brojnih drugih udruženja pozorišnih radnika. U protekloj sezoni na Brodveju je prikazano 46 produkcija: 15 mjuzikala, 26 komada i pet specijalnih događaja ili koncerata.

Najvažnija brodvejska noć prošla je uz puno pjesme i veselja. Dok je Nil Patrik Haris ("Kako sam upoznao vašu majku") u uvodnoj sekvenci pjevao kako je ovogodišnji šou veći i veći, na sceni se pojavio Majk Tajson i zaplesao zajedno sa ansamblom.

Među holivudskim zvijezdama na dodjeli su se pojavili Tom Henks, Seli Fild, Džejk Džilenhal, Džesi Ajzenberg i Skarlet Johanson.

Toni nagrade 2013:
Najbolji igrani komad: Vanya and Sonia and Masha and Spike
Najbolji mjuzikl: Kinky Boots
Najbolja knjiga mjuzikla: Matilda the Musical
Najbolja muzika: Kinky Boots
Najbolji povratak igranog komada: Who's Afraid of Virginia Woolf?
Najbolji povratak mjuzikla: Pippin
Najbolji glavni glumac u igranom komadu: Trejsi Lets (Who's Afraid of Virginia Woolf?)
Najbolja glavna glumica u igranom komadu: Sisili Tajson (The Trip to Bountiful)
Najbolji glavni glumac u mjuziklu: Bili Porter (Kinky Boots)
Najbolja glavna glumica u mjuziklu: Patina Miler (Pippin)
Najbolji sporedni glumac u igranom komadu: Kortni Vans (Lucky Guy)
Najbolja sporedna glumica u igranom komadu: Džudit Lajt (The Assembled Parties)
Najbolji sporedni glumac u mjuziklu: Gejbrijel Ebert (Matilda the Musical)
Najbolja sporedna glumica u mjuziklu: Andrea Martin (Pippin)
Najbolja režija komada: Pem Mekinon (Who's Afraid of Virginia Woolf?)
Najbolja režija mjuzikla: Dajana Polus (Pippin)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније