Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

13. 06. 2013. 15:32 >> 15:32

CULTEMA

Vizija razvoja Žabljaka Crnojevića

U Ministarstvu kulture Crne Gore, održana je radionica »Vizija razvoja Žabljaka Crnojevića«, u okviru izrade Studije izvodljivosti za Žabljak Crnojevića. Žabljak Crnojevića je prepoznat kao jedno od sedam kulturnih dobara iz regiona Skadarskog jezera i na osnovu detaljne analize i rangiranja, odabrano kao prioritet za izradu Studije izvodljivosti i Biznis plana.

 

Sastanku je prisustvovalo oko 30 učesnika iz resornih ministarstava, Prijestonice i Glavnog grada, Nacionalne turističke organizacije i lokalnih turističkih organizacija, Nacionalnih parkova Crne Gore i Nacionalnog parka Skadarsko jezero, Centra za konzervaciju i arheologiju, kao i predstavnici mjesne zajednice Žabljak Crnojevića.

Žabljak Crnojevića je prepoznat kao jedno od sedam kulturnih dobara iz regiona Skadarskog jezera i na osnovu detaljne analize i rangiranja, odabrano kao prioritet za izradu Studije izvodljivosti i Biznis plana. Ove aktivnosti sprovode se u okviru projekta ,,Kulturne vrijednosti za održivo teritorijalno upravljanje i marketing'' - CULTEMA koje se implementira u okviru SEE programa koje finansira Evropska unija posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori.

Metodologija izrade Studije izvodljivosti podrazumijeva dinamičan participativni proces uz uključivanje svih zainteresovanih strana, koji su u prethodnom periodu kroz popunjavanje upitnika dali preliminaran osvrt na trenutno stanje i potencijale Žabljaka Crnojevića.

Na današnjoj radionici primaran fokus dat je osmišljavanju potencijalnih scenarija razvoja utvrđenja sa širom zonom zajednice. Preliminarna verzija Studije izvodljivosti biće završena do kraja juna tekuće godine, kada će biti dostupna na sajtu Ministarstva kulture za primjedbe i sugestije zainteresovanih strana

Projekat CULTEMA za cilj ima je povećanje nivoa atraktivnosti investicija u kulturno nasljeđe, kroz uspostavljanje novih institucionalnih kapaciteta i implementaciju inovativnog modela upravljanja. Projekat se implementira, u okviru SEE programa, a koji finansira EU, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније