Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

14. 06. 2013. 09:37 >> 09:49

NEMA NOVCA

Siromašno kulturno ljeto pod Durmitorom

Kulturno ljeto pod Durmitorom i ove godine neće biti ništa bogatije u odnosu na predhodna, sudeći po onome što se planira u Centru za kulturu na Žabljaku, iako je nedostatak kulturnih sadržaja jedna od najčešćih primjedbi građana i gostiju vezana za turističku ponudu Žabljaka.

“Centar za kulturu, sa po nekoliko mjeseci zakašnjenja isplaćuje plate zaposlenim. Budžetom Opštine Žabljak za ovu godinu, Centru za kulturu opredjeljeno je 50 000 eura. Novac za kulturne programe nedostaje ali i u takvim uslovima nastojaćemo da publici ponudimo jedan broj kulturnih sadržaja: pozorišnih predstava, izložbi, koncerata i slično", kazao je direktor Centra za kulturu, Miroje Džabasan.

Na očigledni nedostatak kulturnih programa reagovala je i NVO Centar za razvoj Durmitora. Za takvo stanje u kulturi Žabljaka direktor Darko Stijepović, optužio je ministra kulture Branislava Mićunovića, lokalnu upravu Žabljaka i rukovodstvo Kulturnog Centra.

U saopštenju upućenom javnosti, Stijepović podsjeća da je Opština Žabljak izgradila Kulturni Centar još 1968. godine, "da bi 2011. godine udruženim snagama Ministarstva kulture, lokalne uprave i rukovodstva Centra dio prostora te institucije bio pretvoren u kafanu, pa je tako sala Kulturnog Centra uvijek prazna, a kafana uvijek puna, što je zaista neobičan kulturni razvoj grada", konstatuje se u saopštenju.

"A da sve bude još čudnije, izložbeni prostor Centra za kulturu izdat je u zakup za ugostiteljski objekat, nakon što je Ministarstvo kulture finansiralo obimnu rekonstrukciju objekta. A to koliko je zaista uloženo u obnovu Kulturnog Centra je posebno pitanje, u javnosti postoje različiti podaci  od 200 000 pa do 360 000 eura, a od najavljenog postavljanja bakarnog krova, nije bilo ništa", stoji u saopštenju NVO Centar za razvoj Durmitora.

 

Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније