Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

14. 06. 2013. 18:31 >> 18:31

KOD SV. STEFANA

Sjutra otvaranje Grad teatra

Ambijentalna muzičko-scenska manifestacija u formi procesije, pod nazivom „Gle idejo, iskro besamrtna“, biće održana sjutra veče u prostoru manastira Praskvica kod Svetog Stefana, čime će zvanično početi ovogodišnji festival Grad teatar.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, manifestacija će biti održana povodom 200 godina od rođenja Njegoša i 600 godina postojanja manastira Praskvica.

„Svetkovina se odvija u širem kompleksu Praskvica i isključivo se bazira na Njegoševom stvaralaštvu“, kazao je reditelj manifestacije Slobodan Milatović.

Prema njegovim riječima, posebno je važno da u tom projektu učestvuju poznati glumci Petar Božović, Miša Janketić, Voja Brajović i Srđan Grahovac, koji su godinama igrali predstave o Njegošu i govorili njegove tekstove.

Janketić je kazao da je mnogo puta govorio Njegoševe tekstove, ali je uvijek, kako je naveo, imao određeni strah.

„Jer, Njegoševe tekstove nije moguće improvizovati, ali mi je uvijek azadovoljstvo govoriti Njegoša, pa je to slučaj i ovoga puta“, istakao je Janketić.

Direktor budvanskog festivala Merin Smailagić kazao je da je, za 27 godina postojanja, u produkciji Grad teatra odigrano 58 predstava, što jasno govori o značaju te kulturne manifestacije.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније