Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.M.Lj.

12. 04. 2017. 10:14 >> 09:48

VEČERAS

Koncert povodom 12 godina Karvera

Knjižara Karver danas proslavlja 12 godina rada. Tim povodom biće održan koncert Miodraga Šula Jovovića i Sanje Raičković.

Knjižara Karver (Sibila d.o.o.) je počela sa radom 12. aprila 2005. godine. U 12 godina djelovanja, knjižara je organizovala više od 1.000 programa promocija, radionica, tematskih večeri iz oblasti književnog i umjetničkog stvaralaštva. Dnevno se iz knjižare Karver na stotine imejl adresa distribuiraju informacije o knjigama.

Knjižara je svojim prezentacijama obuhvatila stvaralaštvo većine crnogorskih autora. U programima i izdavačkim projektima, učestvovalo je na stotine autora, književnih, filmskih kritičara i teoretičara.

Knjižara Karver je u saradnji sa Alenom Jaredićem i glumcima Dejanom Đonovićem, Branimirom Popovićem, Slobodanom Marunovićem, Zoranom Vujovićem,  Emirom Ćatovićem... snimila preko 100 audio priča i poeziju crnogorskih i savremenih autora. Audio priče su javno emitovane na međunarodnom književnom festivalu Odakle zovem, Podgorica i u programima Radija Crne Gore, ustupljene biblioteci za slijepe i prezentirane na veb stranici www.proletter.org.

Temati o književnosti, radionice za najmlađe, za srednjoškolce, predavanja za studente književnosti i prevodioce, studente FDU, organizovane su u polugodišnjim i godišnjim ciklusima u saradnji sa osnovnim i srednjim školama, Univerzitetom Crne Gore, Univerzitetom Mediteran. U saradnji sa FLU nekoliko projekata – Kreativni zid, dizajn knjige Les nouvelles, primjer su uključivanja studenata u praksu.

Knjižara Karver je organizator brojnih filmskih ciklusa (preko 300 filmskih projekcija) i programa posvećenih filmskim stvaraocima, desetina muzičkih koncerata, nekoliko izložbi stripa crnogorskih autora, grafika studenata, dječjih radova u glini.

Nakon četri godine i organizovanih preko 500 programa, Karver je 2009. godine uz podršku Glavnog grada i Ministarstva kulture Crne Gore, osnovala Festival kratke priče Odakle zovem.

Uz podršku Plantaža 13. Jul, knjižara je 2010. ustanovila, međunarodni konkurs za najbolju kratku priču Vranac – najbolja kratka priča. Na konkurs je do sada pristiglo preko 5000 priča, nagradu je dobilo 21 autora. U dvije knjige, i na veb stranici www.karver.org objavljeno je 110 priča izabranih od žirija u sastavu : Božo Koprivica, Enver Kazaz i Teofil Pančić. 

Koncert povodom 12 godina Karvera

Koncert će biti organizovan u prostorijama knjižare u 21 sat.

Podgorički džez gitarista, Miodrag Šule Jovović, predaje u umjetničkoj školi “Vasa Pavić”, Podgorica. Svira razne stilove od bluza, svinga, be-bop-a do hard bop-a i funk-a. Osnivač je Piva Jazz Band-a, kroz koji su prošli skoro svi crnogorski jazz muzičari. Radi i kao studijski muzičar, naročito kao solo gitarista. Nastupao je sa muzičarima internacionalnog kalibra, kao sto je François Jeanneau.

Sanja Raičković je završila Muzičku akademiju, predaje honorarno u muzičkoj školi. Njena bogata muzička karijera traje 16 godina; za to vrijeme je bila član u bendovima, predstavama, na džez festivalima, raznim džez radionicama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније