Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila R.B.

03. 05. 2017. 17:07 >> 16:40

SAJAM KNJIGA

Danas se predstavile škole iz PG

Danas je, u okviru 12. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja, podgorička Gimanzija „Slobodan Škerović“ predstavila svoju obrazovnu djelatnost. Ukazano je na istorijat ove škole, jedne od najstarijih obazovnih institucija u Crnoj Gori, a predstavljene su i različite obrazovne inovacije i savremeni didaktički pristupi srednjoškolskom obrazovanju.

U okviru predstavljanja podgoričke Gimnaziije na Sajmu obrazovanja, emitovan je i dokumentarni film snimljen povodom stodesetogodišnjice ove srednje škole. Na kraju promocije, školski hor podgoričke Gimanzije izveo je i himnu škole.

Poslije Gimnazije, svoje aktivnosti na polju obrazovanja i edukacije učenika na ovogodišnjem 12. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja predstavila je i Srednja stručna škola „Spasoje Raspopović“ iz Podgorice pod motom „Znanje je moć“. 

Ljeposava Vuksanović, direktorica škole istakla je da ova škola spada u red najopremljenijih ustanova srednjeg obrazovanja u Crnoj Gori. Na predstavljanju škole istaknuto je da je učešće na Sajmu samo nastavak kontinuiranih napora koje rukovodstvo škole, u saradnji sa Ministarstvima obrazovanja i nauke, ulaže u projekat medijske promocije stručnog obrazovanja i nauke. Učenici škole su takođe izveli eksperimente iz oblasti zanimljive hemije, a predstavila se i vokalna grupa učenika SSŠ „Spasoje Raspopović“ sa pjesmom „Naša škola“ koja je osvojila prvo mjesto na konkursu Zavoda za školstvo Crne Gore.

Prikazan je i dokumentarni film snimljen povodom sedamdesetogodišnjice škole, koji sadrži i svojevrsni omaž svim prethodnim profesorima i nastavnicima ove škole.

Sajamskoj publici svoje aktivnosti na polju promocije obrazovanja odraslih predstavio je Centar za stručno obrazovanje.

Predstavnici Centra upoznali su prisutne sa novitetima u implementaciji projekta EPALE (Evropska elektronska platforma za učenje odraslih) koji se već dvije godine zaredom implementira u Crnoj Gori. U projekat EPALE uključene su dvadeset četiri evropske zemlje.

Kroz implementaciju platforme EMPALE u Crnoj Gori, Centar za stručno obrazovanje ima za cilj da promoviše sam projekat obrazovanja odraslih u Crnoj Gori. Vođa projekta Duško Rajković istakao je da se u Crnoj Gori, u posljednje vrijeme, dosta radi na pitanju obrazovanja odraslih, a da je sadašnji projekat Centra za stručno obrazovanje poboljšavanje umreženosti i protoka informacija između različitih institucija koje su uključene u ovaj projekat.

Ljiljana Garić, trener Centra za stručno obrazovanje, istakla je da  promocija projekta EPALE predstavlja značajan mehanizam afirmacije obrazovanja u svojim brojnim aspektima, poput formalnog i neformalnog obrazovanja.

EPALE je platforma namjenjena, prije svega, akterima kreiranja i sprovođenja politike obrazovanja odraslih, nastavnicima, trenerima, instruktorima, akademskim profesorima i stručnjacima koji rade u oblasti obrazovanja odraslih. Platforma je kreirana da pruži podršku onima koji organizuju i realizuju aktivnosti na polju obrazovanja odraslih.

Predstavnici Centra predstavili su i svoje publikacije i andragoške priručnike.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније