Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.M.Lj.

04. 05. 2017. 10:41 >> 10:14

U MAJU

Bogat repertoar Gradskog pozorišta

Majsku repertoarsku priču Gradskog pozorišta otvoriće u petak 5. maja, u 19 sati, u sali Dodest predstava „Kinez“ (14+), sa Dramske scene za djecu.

 

Projekat u koprodukciji Gradskog pozorišta, ASSITEJ centra Crna Gora i Kotorskog festivala pozorišta za djecu, po drami Maje Todorović, režirala je Anja Suša.

“Predstava dotiče mnoge neuralgične tačke naših (post)tranzicionih trauma čije su najveće žrtve upravo djeca. Kroz naizgled jednostavnu priču o rađanju prijateljstva između dječaka i djevojčice i pronalaženju zrna smisla i razuma u svijetu surovih predrasuda, neprepoznavanja i neuvažavanja drugih i drugačijih, reflektuju se daleko složenije teme o savremenom društvu koje nije naklonjeno nježnosti, iskrenosti i koje, iznad svega, prezire slabost. „Kinez“ je priča o ljubavi, prijateljstvu i mašti. O čarobnjaku „Kinezu“ koji može da vidi šareni svijet drugačijim očima. Ovo je, takođe, priča i o današnjem vremenu, ali i o sjećanju na neko drugo vrijeme koje nijesmo zaboravili i nikada nećemo. Igraju: Jelena Simić, Emir Ćatović i Goran Slavić, a značajno učešće ima i hor Muzičke šlole Vasa Pavić”, saopšteno je iz GP.

Nakon „Kineza“, tinejdžerska publika već u nedjelju 7. maja u 12 sati na sceni Dodesta može da pogleda novi komad sa  Lutkarske scene - „Romeo i Julija“ (14+), u režiji Emilije Mrdaković. Slijedi hit predstava sa Večernje scene „Više od terapije“ rediteljke Alise Stojanović, koje će biti igrana u utorak 9. maja, u 20 sati, u Dodestu.

“I ovoga mjeseca repertoar ćemo obogatiti novim naslovom. Riječ je o predstavi „Mi djeca sa stanice Zoo“, koju na našoj Dramskoj sceni za mlade režira Ana Vukotić. Predstava namijenjena tinejdžerskom uzrastu premijerno će biti izvedena 16. maja u 20 sati u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović“, navodi se u saopštenju.

 Prva repriza zakazana je dan kasnije u istom terminu, a do kraja mjeseca biće igrana još i 25. maj.

„Mi djeca sa stanice Zoo ispovijest je Kristijane F. koja je sedamdestih godina prošlog vijeka potresla njemačku javnost i do danas, nažalost, nije izgubila na aktuelnosti. Priča razotkriva veliki problem dječje narkomanije i dječje prostitucije, ali i čitav društveni kontekst koji omogućava da se ovi problemi nesmetano razvijaju, poput nezainteresovanosti odraslih za probleme djece i mladih, hipokrizije društva, nepostojanja odgovarajućih institucija i nezainteresovanosti postojećih... Cijeneći da je, nažalost, problem narkomanije kod tinejdžera i danas veoma prisutan odlučili smo da postavimo ovaj komad u nadi da ćemo na taj način doprinijeti boljoj informisanosti mladih ljudi o svim užasima koje nosi konzumiranje droga”, navodi se u saopštenju.

Kristijanu F. igraće Jelena Simić, a ostale uloge tumačiće Momčilo Otašević, Petar Burić, Gorana Marković, Ivana Mrvaljević, Dejan Đonović, Katarina Krek, Božidar Zuber, Davor Dragojević, Pavle Popović, Sejfo Seferović, Jelica Vukčević, Milica Šćepanović, Marija Labudović, Marija Đurić, Jelena Đukić, Vule Marković i Omar Bajramspahić.

Adaptaciju romana potpisuje Boris Kovačević, a uz rediteljku Vukotić autorski tim čine još: Balša Poček (dramaturg), Sonja Vukićević (koreografkinja), Branko Hojnik (scenograf), Aleksandar Radunović Popaj (kompozitor), Lina Leković (kostimografkinja) i Mara Radović (lektorka).

“Nova predstava sa naše Večernje scene, „Čuvari tvog poštenja“ krenuće 19. maja u festivalski pohod. Autorski projekat Borisa Liješevića toga dana biće izveden na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske, u okviru jubilarnog, 20. izdanja Teatar festa „Petar Kočić“ u Banjaluci. Nakon učešća na festivalu, predstava će biti igrana i pred podgoričkom publikom 26. maja u 20 sati u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović“, navodi se u saopštenju.

Posljednji vikend u maju biće rezervisan za lutkarstvo. U subotu 27. maja, u 12 sati, u Dodestu biće igrana „Bajka o ribaru i ribici“ u režiji Jevgenija Ibragimova, dok će u nedjelju u istom terminu, na istom mjestu, biti izvedena predstava „Romeo i Julija“ Emilije Mrdaković.

Ulaznice za predstave sa majskog repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније