Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 05. 2017. 10:36 >> 10:10

25. JUBILARNO IZDANJE

Od 1. jula festival pozorišta za djecu

Kotorski festival pozorišta za djecu (KFPD) ove godine obilježava svoje jubilarno 25. izdanje – četvrt vijeka postojanja. Glavni progam festivala, koji će se održati od 1. do 12. jula biće najbogatiji do sada. Publika će moći da uživa u 20 raznovrsnih profesionalnih predstava za djecu i mlade.

"Ovo ljetnje rođendansko slavlje ispratiće spektakli najrazličitijih formi za sve uzraste – dramski, lutkarski, audiovizelni, plesni, mjuzikli, sa klovnovima, inkluzivni, interaktivni, neverbalni do kombinovanih", saopštio je organizacioni tim KFPD-a.

Kako su najavili ovog jula festivalu će se pridružiti Teater za djecu i mlade iz Skoplja, (Makedonija) i izvesti predstavu o svima dragom vječitom dječaku, Petru Panu. To je napominju lutkarska predstava u režiji Bonja Lunogova namjenjenu publici iznad 6 godina starosti, ali je kako su kazali i priča svakog ko želi da sačuva dijete u sebi.

"Petar Pan, dječak koji neće nikada da odraste, predstavlja dijete koje svako od nas želi zauvijek da sačuva u sebi. I šta ima ljepše od toga: snovi koje nosimo u sebi ponekad se ostvare, ili nam se dogode najnevjerovatnije avanture, uz vjeru u to da dobro uvijek pobijedi zlo. Sa puno mašte, humora, pjesme i smijeha, publika će doživjeti fantastične trenutke u zemlji Nedođiji. Naši junaci će letjeti uz pomoć magičnog praha i podsjetiti nas na igre Indijanaca i gusara iz djetinjstva. Eto, to je priča o Petru Panu", navodi se u saopštenju ogranizatora.

Kao i svake godine, festival je i za 25. izdanje pripremio bogat prateći program, u okviru kog je planirano da djeca i mladi mogu da kroz edukativnu, likovnu, muzičku, književnu i brojne druge forme izraze svoju kreativnost i sa festivalom donesu još jedno šareno i radosno ljeto na kotorske ulice.

"Očekuje nas mnoštvo zanimljivih programa koji će ovog ljeta da pokrenu talas dječije kreativnosti u Kotoru – gradu iz bajke!", zaključuje se u saopštenju organizacionog tima KFPD-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније