Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 06. 2017. 23:49 >> 23:18

KOTORSKI FESTIVAL

Najmlađi će šetati kroz baštu mogućnosti

Na ovogodišnjem kotorskom festivalu pozorišta za djecu publika će moći da uživa u 20 raznovrsnih predstava različitih žanrova. Za najmlađu publiku, uzrasta od 18 mjeseci do 5 godina, francuski vizuelni umjetnik Benoa Sikat izvešće predstavu "Bašta mogućeg".

Kotorski festival pozorišta za djecu ove godine obilježava svoje jubilarno 25. izdanje – četvrt vijeka postojanja. Glavni pozorišni progam jubilarnog izdanja festivala, koji će se održati od 1. do 12. jula 2017, kako je najavljeno biće najbogatiji do sada.

Kako su kazali organizatori, publika će moći da uživa u 20 raznovrsnih profesionalnih predstava za djecu i mlade, različitih žanrova. Za najmlađu publiku, uzrasta od 18 mjeseci do 5 godina, francuski vizuelni umjetnik Benoa Sikat izvešće predstavu "Bašta mogućeg".

"Koristeći se kreativnošću i igrom kao principima istraživanja svijeta i samoizgradnje, kao i primitivnim i uvijek savremenim materijalima koji će nas nadživjeti, poput drveta, kamenčića, lišća, terakote, autor stvara ovaj interaktivni šou. Kako su kazali organizatori ne postoji nikakva dramaturgija, pedagogija, moralna poruka, osuda ni hijerarhija. Samo ogledalo pred kojim su i djeca i odrasli na istom nivou, na zajedničkoj teritoriji. Zajedno izgrađuju grad. Bez muzike, bez stihova. Jedino pravilo koje se nameće je da učinimo koliko možemo, ulažući što manje možemo. Prošetajte ovom baštom zajedno s autorom i uvidjećete da su najljepše stvari najčešće one najjednostavnije. Ostavljajući prostora za improvizaciju", kazali su.

Kao i svake godine, festival je i za 25. izdanje pripremio bogat prateći program, u okviru kog je planirano da djeca i mladi mogu da kroz edukativnu, likovnu, muzičku, književnu i brojne druge forme izraze svoju kreativnost i sa festivalom donesu još jedno šareno i radosno ljeto na kotorske ulice. Očekuje nas mnoštvo zanimljivih programa koji će ovog ljeta da pokrenu talas dječije kreativnosti u Kotoru – gradu iz bajke!

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније