Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila R.B.

01. 07. 2017. 16:20 >> 15:56
1

MARKOVIĆ PORUČUJE

Udahnuti novi život "Zetskom domu"

Predsjednik Vlade Duško Marković razgovarao je danas na Cetinju sa rukovodstvom Kraljevskog pozorišta Zetski dom – direktorom Slobodanom Božovićem, umjetničkom direktorkom Lidijom Dedović i predsjednikom Savjeta Nenadom Vujadinovićem. Razgovaralo se o obogaćivanju kulturnih, edukativnih, turističkih i promotivnih sadržaja Pozorišta i njegovom povezivanju sa turističkom privredom i prosvjetom u okviru šireg projekta promocije Prijestonice Cetinja i Crne Gore u cjelini i jačanja identitetske svijesti, posebno đaka i mladih.

Izrazivši zadovoljstvo što je u najstarijoj instituciji crnogorske kulture, Marković je ukazao da je jedan od ciljeva Vlade učiniti Crnu Goru prepoznatom, jedinstvenom i složnom, a na taj način i prosperitetnijom u čemu Cetinje kao istorijska, kulturna i duhovna prijestonica naše zemlje ima jednu od najznačajnijih uloga.

Na sastanku je zaključeno da je, zahvaljujući brojnim infrastrukturnim projektima, prije svega modernizaciji putne mreže, Cetinje danas lako i brzo dostupno i turistima i građanima Crne Gore i ocijenjeno da je nužno da takav razvoj na tehničkom nivou prati i unaprJeđenje kulturne, prosvjetne, istorijske i turističke ponude Prijestonice i to prije svega novim saržajima i kreativnim iskoracima.

Marković je izrazio punu podršku Kraljevskom pozorištu Zetski dom u projektu rekonstrukcije i ukupne revitalizacije ove institucije, kao i Prijestonici Cetinje u svim projektima čiji su ciljevi jačanje kulturne i istorijske svijesti i promocija naše zemlje. U tom procesu, ocijenio je predsjednik Vlade, Kraljevsko pozorište Zetski dom ima poseban značaj jer treba da dâ Cetinju novi sadržaj i udahne novi život.

Zaključeno je da poseban operativni tim koji će činiti predstavnici Vlade, Prijestonice Cetinje i Kraljevskog pozorišta Zetski dom do kraja ovog mjeseca sačini okvirni plan daljih aktivnosti na realizaciji dogovorenih projekata u okviru turisticke i vaspitno-obrazovne uloge Zetskog doma.

Sastanku su prisustvovali ministri kulture i održivog razvoja i turizma, Janko Ljumović i Pavle Radulović i generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Ministarstva prosvjete Mubera Kurpejović, kao i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније