Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

23. 07. 2017. 23:47   >>  23:17

SVAKE SUBOTE

Počeo "Kotorski vremeplov"

U okviru nove manifestacije "Bokeljski vremeplov", pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor, NVO "Che nova" iz Kotora od ove subote počela je sa realizacijom projekta pod nazivom "Kotorski vremeplov".

Radi se, kako je saopšteno, o projektu koji nas na specifičan način podsjeća na grad u kojem se život odvijao drugačije nego sada.

Nizom kratkih performansa na različitim lokacijama u gradu glumci predstavljaju određene trenutke života Kotorana iz nekih davnih dana. Kostimima, dijalektom, tekstovima i scenografijom publici su dočarani trenuci iz prošlosti.

Subotom ujutro od 9:00h do 11:00h na Kotorskim pjacama i pjacetama srešćete Lovra Marinova Dobričevića, najpoznatijeg gotičkog slikara, lavandere na već opjevanoj kotorskoj pompi Karampani, apotekare koji pripremaju ljekove u jednoj od najstarijih evropskih apoteka, te okretanjem zupčnika stare kotorske ure pokrenuti cijelu priču o Kotoru.

Kotorski vremeplov će se dešavati svake subote do 09. septembra u periodu od 9:00h- do 11:00h.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније