Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

27. 06. 2013. 14:35 >> 14:36

BEZ POČETKA ILI KRAJA

Umjetnost spojila nespojivo

Umjetničke galerije i muzeji nijesu mjesta na kojima bi neko pomislio na videoigricu. Bar do sad. Brent Vatanabej poželio je da se bavi umjetnošću ali i video igricama. Zato je napravio aplikaciju koja prikazuje videoigricu na akrilnim slikama na zidu.

 

Igra se može projektovati na bilo koju sliku naslikanu akrilnim bojama, a za svoj projekt Vatanabej je sarađivao sa slikarem Kejblom Grifitom.

Jedinstveni koncept umjetnosti i videoigre nazvao je 'for(){};' što u programskom jeziku označava "bez početka ili kraja".

Ime ujedno najbolje opisuje samu igru koja nema neki konačni cilj i može se igrati bez prestanka danima.

Sama igra podsjeća na rane igre poput "Pacmana", a elementi su napravljeni pomoću ActionScript 3/Box 2D-a. Upravlja se korišćenjem NES kontrolera.

Slike, a s njima i igra, trenutno su izložene u galeriji "Kittredge"u Takomi u Vašingtonu.

Kako izgleda Brentova zamisao pogledajte ovdje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније