Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.L.B

15. 08. 2017. 23:09 >> 22:40

TREJLER ZA FILM

Zavirite u maštu Van Goga

Šta se dešavalo u vatrenoj mašti legendarnog Van Goga? Djelić toga možete vidjeti u trejleru za "Loving Vincent", film koji je stvaran sedam godina i ručno slikan u stilu holandskog majstora.

Slikarka Dorota Kobiela i reditelj Hju Velhman autori su ovog, kako kažu, prvog dugometražnog igranog ručno slikanog filma na svijetu.

Film je rađen u žanru misterije i fokusira se na Van Gogovu iznenadnu smrt 1890. Narator, zasnovan na istinitoj ličnosti i Vinsentovom modelu Armanu Rulenu (1987-1945), istovremeno je i kvazi-detektiv koji pokušava da rekonstruiše Van Gogove korake i vraća se njegvoim najznačajnijim radovima u potrazi za zadovoljavajućim objašnjenjem za umjetnikovo samoubistvo.

Međutim, film ne nudi jasan zaključak, već složen portet čovjeka o čijem mentalnom zdravlju se i dan danas rasparavlja.

U stvaranju filma pomoglo je 125 umjetnika koji su 120 van Gogovih slika pretvorili u 65.000 oslikanih frejmova. Oni su primljeni preko konkursa koji je objavljen prošle godine i radili su u jednom ateljeu u Gdanjsku.

Zahvaljujući ovom ambicioznom projektu Kobiele i Velhmana, Van Gogova priča biće ispričana upravo njegovim jezikom.

U filmu igraju Kris O'Daud, Sirša Ronan, Ejdan Tarner i drugi. Vinsenta tumači poljski glumac Robert Gulačik. Svjetska bioskopska premijera je zakazana za 22. septembar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније