Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Mina [ Objavio: O.Z. ]

27. 08. 2017. 14:55 >> 14:26

PREKO 60 UMJETNIKA

U Nikšiću Festival uličnih svirača

Festival uličnih svirača - dobri duh Nikšića na kome učestvuje više od 60 umjetnika i zabavljača iz Crne Gore i inostranstva, počeo je u gradu pod Trebjesom.

Ta kulturna smotra koja se održava na više gradskih lokacija, od prostora ispred hotela Onogošt, Njegoševe ulice, Trga slobode do gradskog parka počela je nastupom makedonskog klovna, zabavljača Arlekina, pa u svijetu poznatog cirkuskog majstora iz Argentine Edgara Papita.

Ništa manje pažnje brojne publike nijesu izazvali ni članovi Inox teatra iz Srbije koji su se “ graciozno” prošetali cetrom grada na štulama.

Prema programu, koji su podržali i Ministarstva kulture i turizma, a koji je uvod u tardicionalnu manifestaciju Septambarski dani kulture, čiju organizaciju potpisuje Opština, na Festivalu će nastupiti i ulični svirači, grupe, artistri iz Španije, Austrije, Francuske,Srbije, Hrvatske, Makedonije.

Biće i učesnika iznenađenja, kako je uoči početka Festivala, najavio programskii direktor Ivan Radojičić, koji je kazao da je za tu veoma organizaciono zahtjevnu manifestaciju pripremljeno 13 sati kvalitetnog programa, podijeljenog na zabavljački i edukativni za mališane, do umjetničkog i muzičkog.

“Većina sadržaja veže se jedan na drugi, dio programa završava se namjenski, pa počinje drugi, a dolazi i do preklapanja programa”, rekao je Radojičić na ranije održanoj konferenciji za novinare.

Prema zamisli organizatora, cilj Festivala, koji se zavrašav večeras, je da se umjetnost sa svojim brojnim formama približi svima, jer za ovaj kulturni događaj “ulaz” je besplatan.

Nikšić na ovaj način, kazala je potpredsjednica Opštine Sonja Nikčević, želi da se pozicionira na kulturnoj i turističkoj mapi Crne Gore kao Grad festival, koji je otvorio svoje lokalitete i raznim sadržajima obezbijedio da bude prepoznat ne samo u region.

U ime Javne ustanove “Zahumlje”, direktor Vojo Krivokapić ocijenio je da će Nikšić sa ovim festivalom biti otvorena pozornica.

“Nikšić će u ova dva dana biti istinski praznik za oči,”, rekao je Krivokapić, što se, po ocjeni publike, potvrdilo već prve večeri Festivala uličnih svirača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније