Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

11. 02. 2013. 12:22   >>  23:42 9

AS PIK

Draško Đurović nagrađen u Švedskoj

Žiri "Novog balkanskog festivala" dodijelio crnogorskom reditelju Drašku Đuroviću nagradu za izuzetan autorski stav u prikazivanju priče koja je dirnula čitav svijet.

Đurović je nagradu dobio kao reditelj filma "As Pik" u kome glavne uloge tumače holivudska zvijezda Majkl Madsen, Pedja Bijelac, Branimir Popović, Milica Milša i drugi.

NOVI BALKANSKI FILM FESTIVAL u Švedskoj  predstavio je ostvarenja iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, i Švedske i istovremeno je prikazan  u 11 švedskih gradova, Malme,Karlstad, Lund, Norčeping, Stockholm, Umeå, Uppsala, Visby, Västerås, Örebro , Östersund.

Za najbolji film festivala proglašeno je ostvarenje slovenačkog reditelja Metoda Peveca "Laku noć Misi". Nagrada za najbolju glumicu je pripala glumici Miri Furlan njeno ostvarenje  u bosanskohercegovačkom filmu "Ostavljeni".

Na festivalu u Švedskoj predstavljen je još jedan crnogorski film "Lokanlni vampir" reditelja Branka Baletića.

Festival je  trajao je od 8. do 10. februara.

Trejler za film "As Pik loša sudbina" možete odgledati ovdje:

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније