Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

21. 09. 2017. 23:29 >> 23:00

CENTAR ZA KULTURU

Predstava "Laži me" u Bijelom Polju

Pozorišna predstava "Laži me", koju je po tekstu Saše Simonovića i Željka Mijanovića režirao Dragoslav Dabić, biće izvedena u bjelopoljskom Centru za kulturu, u četvrtak 28. septembra, sa početkom u 20 sati.

U predstavi igraju Aleksandar Dunić (Pozorište na Terazijama) i Sandra Bugarski (Beogradsko dramsko pozorište).

Pozorišni komad "Laži me", inspirisan crnohumornim poetsko-proznim zapisima o ljudskoj svakodnevici Saše Simonovića "O ljubavi, smrti i još nekim sitnicama" ("Srpska književna zadruga", 2012), zamišljen je kao komedija karaktera sa elementima groteske. Glavni i jedini protagonisti ove jednočinke su Lepomir (Aleksandar Dunić) i Ružica (Sandra Bugajski), srednjovječni bračni par.

ON - hipohondar koji sve više gubi korak sa ubrzanim društvenim promjenama i savremenom stvarnošću koja sa sobom nosi neizvjesnost i strah od budućnosti. 

ONA – žena jakog karaktera, hrabra i preduzimljiva, spremna da se akcijom i rizikom bori protiv svakodnevne rutine i pesimizma koji joj ugrožava brak. 

Kada posustali supružnici, poslije dvadeset pet godina, riješe da otputuju u banju u kojoj su proveli medeni mjesec, na scenu će isplivati laži – one svakodnevne, naivne, bijele laži na koje se obično i ne osvrćemo;  i one crne, teške, sudbonosne i "smrtonosne" laži koje su pokidale tolike veze.  

Zaglavljeni na seoskoj željezničkoj stanici, čekajući voz koji nikako ne dolazi, supružnici sve više upadaju u lavirint sumnji, poluistina, insinuacija i intriga koje ih dovode na ivicu apsurda. Iz tog vrtloga u kome su se našli, jedini spas je ljubav – ona iskonska, prava i ljekovita ljubav zbog koje se gaze moralni principi i zbog koje se, kada je to jedini izlaz, i laže.

Ovaj komad tokom ove godina odigran je u 25 gradova Srbije i regiona i nailazi na sjajnu reakciju pozorišne publike.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније