Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

02. 07. 2013. 11:58   >>  11:58

VEČERAS U KOTORU

Crvenkapa i Pinokio na Kotor Art-u

U glavnom programu od 20 sati na sceni Kulturnog centra u Kotoru, na programu lutkarska predstava „Crvenkapa”. U 21 i 30, na Ljetnjoj sceni - "Pinokio". Najavljen i bogat, besplatan prateći program.

 

U glavnom programu od 20 sati na sceni Kulturnog centra igraće se lutkarska predstava „Crvenkapa”. Autor teksta, prevoda i dramatizacije je Igor Bojović, a režirao je Goran Bulajić. Igraju Kristina Stevović i Petar Burić.

"Crvenkapa" Igora Bojovića nudi, u dramaturškom smislu, mnogo više od lutkarskog teatra na koji smo navikli, izmiče tradicionalnoj kategorizaciji koja podrazumijeva određenu vrstu lutaka i uzrast publike. On smjelo i vješto u priču, koju, vjerovatno među prvim, najčešće čuje svako dijete, uvodi nove likove, asocira na dramske klasike, crtani film, otvara mogućnost drugačijih lutaka i nekonvencionalne muzičke podrške… Od Diznija do Šekspira… Nadasve, nudi glumcima prostor za radost „igranja i pjevanja“…Mora li Crvenkapa da se plaši Vuka, baš?.. Ko je tata, i zašto ga nema u bajci?...

Autorski tim ove predstave je „surfovao“ na talasu pozitivne energije, uz potrebu da početak rada Nikšićkog lutkarskog pozorišta Šćućkin u okviru filantropske djelatnosti Fondacije Ćano Koprivica učini plodnijim i svečanijim, prije svega, na radost brojne dječije publike.

Od 21.30 na Ljetnjoj sceni na programu je predstava "Pinokio" Gradskog pozorišta Podgorica u režiji Snežane Trišić, a po motivima romana "Pinokio" Karla Kolodija.

Igraju: Jelena Simić, Dejan Đonović, Katarina Krek, Julija Milačić, Pavle Ilić, Ivana Mrvaljević, Branko Ilić, Davor Dragojević, Sejfo Seferović, Ivona Čović i Dijana Dragojević.

Kako dijete da izgradi sistem vrijednosti u društvu u kome su vrijednosti poljuljane, sistem pokvaren, a stubovi društva i kulture iskrivljeni i ruše se? U takvom svijetu teško da će drveni lutak postati dječak, ali još teže će postati i ostati čovjek. Ovo je avantura u kojoj želje pomjeraju svijet, ljubav stvara čuda, a prijateljstvo čaroliju.

I ove godine, u okviru pratećeg programa, izložbom likovnih radova predstaviće nam se mladi talenti Hercegovine iz Dječje radionice Ciciban iz Trebinja i Škole crtanja i slikanja Cambrige iz Trebinja, Gacka i Nevesinja, na Trgu Sv. Luke od 19.30.

Od 20 sati, na Pjaci od Kina KLAP iz Kolašina izvešće predstavu “Plavi zec slavi rođendan”, a na istom mjestu od 21 sat nastupiće i Putujuće pozorištance Čarapanija iz Kruševca i Kulturni mozaik iz Crvenke sa predstavom „Luckasti klovnovi”.

Na Terasi pomorskog muzeja Crne Gore od 21 sat koncertiraće flautistkinja Ivanka Muhadinović i Aleksej Molčanov, a Dramski studio iz Podgorice će u Atrijumu Kulturnog centra od 22 sata izvesti predstavu “Ne preporučuje se”. Biće to prva od četiri predstave u okviru programa “Scena za mlade”.

Ulaz za sve programe je besplatan, osim za predstave u glavnom programu, koje se igraju na Ljetnjoj pozornici i u Kulturnom centru.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније