Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

03. 07. 2013. 11:34   >>  11:38

OTVOREN KOFER

London: Privatne fotografije Ejmi Vajnahaus

"Porodični portret: Izložba privatnih fotografija Ejmi Vajnhaus" otvorena je u Jevrejskom muzeju u sjevernom Londonu.

 

Izložene su fotografije, lični predmeti i kolekcija ploča i CD-ova Vajnhausove, a njen brat Aleks posebno je izdvojio neke ploče koje su joj bile važne.

Kustos muzeja Elizabet Selbi izjavila je da izložba pokazuje koliko je njena porodica uticala na njen muzički ukus.

"Jedna od glavnih tačaka izložbe je esej koji je napisala prilikom audicije za pozorišnu školu Silvije Jang. U eseju se zaista vidi kakva je osoba i šta je tada željela da postigne", rekla je Selbi.

Vajnhausova u eseju navodi da želi da bude zvijezda Vest Enda, da pjeva i da kad ljudi čuju njen glas zaborave na svoje brige.

"Za jednu 14-godišnjakinju to je prilično ambiciozno. A bila je i iskrena o svojim manama i navela je da je u školi bučna i da želi da pjeva, ali da je škola ne zanima pretjerano."

Selbi je rekla i da su porodične fotografije izložene u muzeju takođe posebne, jer pokazuju da je Vajnhausova još kao dijete imala buntovnu crtu i da je željela da bude izvođač. 

"Postoje fotografije na kojima ona stoji pored urušenog zida zamka, gotovo kao da je na pozornici i pjeva",  rekla je ona.

Ejmin brat Aleks je autor tekstova koji prate svaki od izloženih predmeta i kroz njih se vidi tuga porodice koja je izgubila veoma posebnu osobu.

"Nijesmo ulazili u detalje i mislim da je to dobro jer ovom izložbom pokazujemo njenu stranu koju drugi nijesu ranije videli",rekla je Selbi.

Najveći dio eksponata čine privatne fotografije iz kofera od kog se Ejmi nije odvajala. Nekoliko dana pred smrt ona je zvala oca da dođe da ih zajedno pregledaju. Bio je to posljednji put kada je Mič vidio Ejmi.

Pjevačica hitova "Back to Black", "Rehab", preminula je u julu 2011. od trovanja alkoholom u 28. godini.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније