Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

04. 07. 2013. 14:28 >> 14:34

SJUTRA

"Snežana" i "Žabar" na Kotor Art-u

"Mini teatar" iz Ljubljane igraće sjutra veče na "Pjaci od kina" predstavu “Snežana” u 21 sat, a Kraljevsko pozorište "Zetski dom" predstavu "Žabar" na Ljetnjoj pozornici od 22 sata. NAPOMENA: Predstava “Žabar” je namijenjena starijim adolescentima i odraslima. Bavi se temama koje se tiču problema adolescentskog perioda: delikvencije, netolerancije, zavisnosti i nasilja. Sadrži eksplicitne scene.

 

Glavni program

Braća Grim "Snežana"

Priča o Snežani oživljena je u formi dosjetljvog, živahnog i sarkastičnog doživljaja o trenutnom stanju svijeta, dok istovremeno zadržava sve motive bajke koji su osnova ove predstave. Junaci nijesu smješteni u magični svijet začaranih šuma, otrovnih jabuka, idilične prirode i natprirodnih poljubaca. Ovdje su moderne bajkovite situacije smještene u mračne rudarske gradove u kojima, uz pomoć savremenih uređaja, ukazuju i na ekološke probleme i na nekontrolisano zagađivanje prirodne sredine.

Adaptacija / Adaptation: Marek Bečka, Zala Dobovšek
Režija / Directed by: Marek Bečka
Muzika i songovi / Music and Songs: Jose
Dizajn lutaka i umjetnički koncept / Puppet Design and Artistic Concept: Robert Smolik
Trajanje / Duration: 50 min.
Uzrast / Age: 5+
Igraju / Cast:
Elena Volpi, Ajda Toman, Vesna Vončinain Jose, Aljaž Jovanović

 

R.W. Fassbinder

Žabar

Žabar je jedno od prvih ostvarenja genijalnog Fasbindera i za njega je to bila odskočna daska u daljem radu. Fasbinerov tekst, iako napisan šezdesetih godina, baza je za suočavanja sa brutalnostima, lažima, konstrukcijama i fobijama savremenog društva i njegovih mladih zaboravljenih običnih ljudi, delikvenata koji su izgubili svoje kompase, ali i dalje znaju gdje su prave strane njihovih malih svjetova, samo teško da ih mogu naći u zamračenom skladištu današnjice…

Režija: Lidija Dedović i Petra Veber
Trajanje: 80 min.
Uzrast: 16+
Igraju:
JORGOS - Miloš Pejović, HELGA - Ana Vučković, MARI - Karmen Bardak, INGRID
- Sanja Jovićević / Gorana Marković, GUNDA - Bojana Malinovska, ELIZABETA - Gordana
Mićunović, FRANC - Momčilo Otašević, BRUNO - Aleksandar Radulović, PAUL
- Petar Novaković, ERIH - Jovan Krivokapić, MUZIČAR – Nebojša

Prateći program

„Ne sumnjajmo u sunce koje se ispod oblaka ponekad krije” naziv je programa koji će izvesti plesna škola “Sunce“ iz Prokuplja na Trgu od oružja od 20 sati. U istom terminu, u Kulturnom centru igraće predstava „Alisa u zemlji čuda“ Gradskog pozorišta Teatar 91 iz Aleksinca. U 21h, počeće koncert polaznika seminara za solo pjevače koji vodi prof. Lilia Ilieva iz Bugarske u Crkvi SV.Duha, a na Trgu od oružja od 21:30 publika će moći da vidi “Bajkoviti svijet” Art grupe Montenegro iz Kotora.

U pratećem programu festivala nastupaju gostujuća PROFESIONALNA pozorišta po FRINGE principu.

Ulaz za sve programe je besplatan, osim za predstave u glavnom programu, koje se igraju na Ljetnjoj pozornici i u Kulturnom centru.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније