Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.L.B.

26. 10. 2017. 11:14 >> 10:46

KIC U PETAK

Promocija Mikićeve knjige

Promocija knjige "Uskoci između Morače i Drobnjaka", autora Sava V. Mikića biće održana u petak, 27.oktobra u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" sa početkom u 19 sati.

Pored autora, o knjizi će besjediti i akademici Radoje Perović i Đorđe Borozan, prof. dr Saša Knežević, kao i književnik i publicista Marijan Mašo Miljić.

Savo V. Mikić, diplomirani inženjer, rođen je 1940. godine u Sirovcu u Uskocima, opština Šavnik. Osnovnu školu učio je u Barama na Gredi, a osmogodišnju u Boanu. Srednju škou završio je u Titogradu, a Šumarski fakultet u Beogradu. Od 1959. godine živi u Beogradu. Objavio je knjige: „Udruženje Durmitoraca“, „Dva vijeka Uskoka“, „Nedovršeni memoari Sava Mikića, pilota sa Solunskog fronta“, „Mikići bratstvo u Uskocima“, „Udruženje Uskoka „Boan“ i „Sirovac i Bare - uskočka sela u Crnoj Gori“.

Bavi se istraživanjem istoriografije, etnografije, sociologije i genologije stanovništva u Uskocima. Desetak godina prikupljao je građu za pisanje monografije „Uskoci između Morače i Drobnjaka“.

Nakon promocije, biće upriličen koktel u holu KIC-a, gdje će posjetioci moći da kupe primjerak ove knjige.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније