Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

11. 02. 2013. 21:47   >>  21:45

GOSTI IZ SAD

Hor Univerziteta Hauard na Cetinju

Hor duhovne muzike Univerziteta Hauard oduševio je večeras broju publiku u Kraljevskom pozorištu na Cetinju.

Koncert je priređen povodom proslave 150-godišnjice "Proklamacije o emancipaciji" a publika je mogla da čuje razlicite muzičke žanrove, od tradicionalne horske duhovne muzike do modernih kompozicija pod dirigentskom palicom Reginalda Goldena

 Direktor hora Rej Brambl nam je kazao da im je bilo veliko zadovoljstvo da nastupe u Zetskom domu gdje se predstavilo 15 pjevača i tri muzičara koji su odabrani za crnogorsku turneju.

 „Nas hor inace ima 75 pjevača i svi dolazimo iz razlicitih sredina,a sve nas spaja Univerzitet Hauard. Nastupali smo na brojnim koncertima u SAD a hor je gostovao i u Kanadi, Barbadosu, Slovačkoj, Danskoj, Švedskoj i Italiji“ istakao je Brinbl.

 Hor nastavlja sa nastupima sjutra veče kada je planiran  njihov nastup  na Velikoj sceni Crnogorskog Narodnog Pozorišta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније