Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

23. 11. 2017. 10:09   >>  09:40

SJUTRA

Izložba kaligrafija u Bijelom Polju

Izložba kaligrafije pod nazivom "Krik mrlja", autora Zorana Ž. Ilića, biće otvorena u petak, 24. novembra, u galeriji Centra za kulturu u Bijelom Polju, sa početkom u 19 sati časova.

Zoran Ž. Ilić rođen je 21. februara 1960. godine u Jagodini. Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu završio je 1985. godine, u klasi profesora Stjepana Filekija. Predavao kaligrafiju na Fakultetu umetnosti u Prištini (Kosovska Mitrovica). Redovni je profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu. Angažovan je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Vodio je radionicu kaligrafije u Beogradu, Gračanici i Aleksincu. Demonstrirao kaligrafiju u više gradova u Srbiji.
Izlagao grupno i samostalno na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Učesnik je više slikarskih kolonija međunarodnog karaktera. Član je ULUPUDS-a. Autor je knjiga  "Kaligrafija", izdata 1995.godine, "Ćirilska kaligrafija", izdata 2003. godine, "Život slovu" i "Krik" izdate  2016. godine.

Izložbu će otvoriti akademski slikar Aldemar Ibrahimović.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније